Blest – platecover


 

KUNDEN: 
Blest er et norsk band fra Haugesund som ble startet i 2015. Bandet ga ut sitt første album Blest i mars 2017. I september 2019 kom oppfølgeren “September”.


 

OPPDRAGET:
Blest ønsket et cover som reflekterte de melankolske tekstene om forgjengelighet uten at man gikk berserk i høstklisjeer. De ønsket at coveret skulle være tydelig også i mindre format som f. eks i streaming- tjenestene Spotify og Tidal.

 

Vi lyttet gjennom platen mange ganger (før den var ferdig mastret), og skisserte ned bilder, ord og tema som gjentok seg. Til slutt satt vi igjen med en følelse av at coveret skulle ha et rolig og poetisk visuelt uttrykk. Vi ville at coveret skulle være formsterkt med en tydelig illustrasjon og “luft” rundt på sidene. Vi laget en skisse av en ung kvinne i strikkegenser med øynene dekket av friske, utsprungne blomster, men som en likevel kan skimte noe alvorspreget bak. Blest ble veldig entusiastiske av det vi viste, og ville at vi skulle utvikle ideen videre. Vi jobbet videre med et mål om å få framside og bakside av coveret til å være en del av det samme bildet. Coveret ble trykket på fint matt papir for å gi en god taktil opplevelse.

 

Vinylen ble trykket i gullfarge og er en referanse til en tekstlinje på en av låtene, samtidig som den spiller fint sammen med den øvrige fargepaletten.


 

Senior designer

Øystein Olsen

Telefon: +47 52 73 99 00
Mobil: +47 456 19 048
Epost: oystein@garpdesign.no

 

Tilbake til oversikt over jobber